İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 12-11-2023 16:31

Tekkeköy’deki Dev Bütçeli Yatırımlar Hizmete Alındı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tekkeköy Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Bütçesinin bu kadar büyük bölümünü yani yüzde 58’ini yatırıma ayıran başka bir yerel yönetim yok. Bu konuda örneğiz” dedi.

Tekkeköy’deki Dev Bütçeli Yatırımlar Hizmete Alındı

Kentin dört bir yanında önemli çalışmalara imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy’de inşa ettiği Karadeniz’de ilk olma özelliği taşıyan Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası ile alt ve üst yapı işlerinde kendi malzemesini kullanarak büyük tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy’de yer alan ve Karadeniz’in en büyüğü olacak Bilim Merkezi ve Planetaryum Projesi’nin inşasında da sona geldi.

DEV BÜTÇELİ YOL VE SU YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi 4.5 yılda dev bütçeli su ve yol yatırımlarına imza attı. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince Tekkeköy ilçesinde 4,5 yılda 63 mahallede 28 bin metre sıcak asfalt, 36 bin metre beton yol, 192 bin metre sathi kaplama olmak üzere toplam 256 bin metre yol çalışması gerçekleştirildi. 136 kilometre yol genişletme çalışması yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) çalışmalarıyla ilçede 25 mahalle suya kavuşturuldu. 263 bin metre içme suyu hattı döşendi, 22 adet içme suyu deposu ve 5 adet terfi merkezi inşa edildi. Sanayi bölgeleri başta olmak üzere ilçenin altyapı sorunlarını da çözen Büyükşehir Belediyesi 4,5 yılda 39 bin metre kanalizasyon boru hattı, 8 bin metre yağmursuyu boru hattı döşedi.

Büyükşehir Belediyesi’nce ilçede gerçekleştirilen yatırımlar için ‘Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alma Töreni’ düzenlendi. Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası sahasında düzenlenen törene, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GÜZEL HİZMETELERE TANIKLIK EDİYORUZ

Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çok güzel hizmetler yapıldığına tanıklık ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekkeköy’de hizmete alınan yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“2024 ‘TE YENİ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZACAĞIZ”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz törende yaptığı konuşmada, “AK Parti’nin kuruluş felsefesinde insana hizmet var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın var. AK Parti’nin diğer siyasi hareketlerden en büyük farkı şudur. Biz insana hizmet ettiğimiz zaman insanın duasını alacağımıza, insanın duasını alırsak da Allah’ın rızasını kazanacağımıza inanıyoruz.2024 yılında yerel seçimlerde gümbür gümbür yeni bir başarı öyküsü daha yazacağız. Şuan elimizde olmayan illeri de kazanacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SAMSUN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, “Samsun’da büyük bir çaba var. Burada benim gördüğüm Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok akıllı bir strateji var. Makine parkını kendisi kurmuş. Taş ocakları, boru makinaları asfalt plentleri, beton tesisleri, bunları kendisi kurdu ve maliyetleri çok daha düşük bir bedelle sağladığı için daha fazla yatırım yapabiliyor. Bu da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı önemli, akılcı işlerden bir tanesi. Bütçesinin büyük bölümünü yatırıma ayırması da ayrıca önemli. Büyükşehir Belediyemizi çalışmalarından ötürü kutluyorum. Samsun çok güzel bir şehir. Her gelen bayılıyor bu şehre. Tabi çok önemli hizmetler yapılmış. Sanayi noktasındaki yatırımlarla da Samsun Türkiye’nin müreffeh şehirlerinden biri olacak” diye konuştu.

“BAŞKAN DEMİR HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN”

Törende konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ise “Bu bir hizmet yarışı. Ekibin başında da Cumhurbaşkanımız var. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, 5 yılda hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini gerçekleştirdi. Hizmet ve gönül belediyeciliğinin 17 ilçemiz ve Büyükşehir Belediyemizin 18-0 olarak Cumhur İttifakı olarak yoluna devam edeceğini umut ediyor, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİZ”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,” Herkesin yani şehrin tüm dinamiklerinin  gücünü, imkanını, kabiliyetini vizyoner bir şekilde şehrin geleceğine odakladığı 1.il Samsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş’a, Milletvekillerimize bu nedenle yürekten teşekkür ediyorum. Bunun önemi şu. Biz bu kadar işi, projeyi nasıl hayata geçiriyoruz. Bizim hiçbir işimiz Ankara’da takılmıyor. Allah’ın izniyle takılacağa da benzemiyor. İmkan ve kabiliyetlerimizi müthiş bir şekilde kanalize ederek geleceğe yürüyoruz. 4,5 yılda 28,5 milyar lira yatırım yaptık. Kırsal altyapının tamamını bu yıl bitiriyoruz. Bütçesinin bu kadar büyük bölümünü yani yüzde 58’ini yatırıma ayıran başka bir yerel yönetim yok. Bu konuda Türkiye’de örneğiz. 4,5 yılda Tekkeköy ilçesinde de önemli yatırımları hayata geçirdik. Bugün burada 1 milyar 200 milyon liralık yatırımların açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“SAMSUN İHYA OLUYOR”

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Samsun hakikaten ihya oluyor. İnşa oluyor. Bu konuda katkı veren merkezi hükümetimize ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yatırımlarımızın özel de Tekkeköy’e genelde Samsun’umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

MHP Samsun İl Başkanı Buran Mucur, “Ben öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızı bu şehir için yaptığı tüm hizmetler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “ Tekkeköy Samsun’un son 5 yılda en fazla gelişen ve göç alan ilçesi. Tekkeköy için yapılan tüm hizmetler adına teşekkür ediyor açılışa hoş geldiniz diyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Bütçesinin yüzde 58’ini yatırıma ayıran bir Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi güzelleştirmeyi, insanlarımızın yaşamaktan mutlu oldukları bir şehirde sürdürülebilir bir belediyeciliği hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların yapılabilmesinde iradesiyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, TBBM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş’a, Milletvekillerimize ve ekibimizin başındaki isim Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e şükranlarımız arz ederim” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hazırlanan stantta butonlara basarak dev bütçeli yatırımları hizmete aldı.

AdminAdmin