SAMSUN HABER
Giriş Tarihi : 20-11-2022 14:10

TEKNOFEST’in Meyvesi: Bilim Samsun

TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Samsun’da inşa edilen Bilim Samsun, öğrencilerini bekliyor. Bilim Samsun’da eğitim alacak öğrencilerin başvuru süreci devam ederken merkezde de son hazırlıklar yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası geleceğimiz olan yavrularımızın çok daha iyi yetişmeleri noktasında özel eğitim alacakları çok güzel bir alan oldu. Yüzlerce gencimizin buluştuğu bir mekan olacak” dedi.

TEKNOFEST’in Meyvesi: Bilim Samsun

Samsun Büyükşehir Belediyesi, TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında Samsun’a iki önemli eser kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Atakum’daki Emek Park’a Keşif Kampüsü, Kent Park’a da Bilim Samsun’u inşa etti. Kent Park içerisinde 930 metrekare alanda yapılan Bilim Samsun, eğitim için gerekli teknik ekipmanların tamamlanmasının ardından hizmete açılacak. Matematik, Doğa, Akıllı Tarım, Uzay ve Havacılık, Teknoloji Dene-Yap atölyelerinin yer aldığı merkezde her detay gençlerin gelişimi için özel olarak tasarlandı.

Bilim Samsun Projesi’nin gençlerin geleceği için önemli olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası geleceğimiz olan yavrularımızın çok daha iyi yetişmeleri noktasında özel eğitim alacakları çok güzel bir alan oldu. Yüzlerce gencimizin buluştuğu bir mekan olacak. Öğrencilerimiz buraya sınavla alınacak. Şuan başvuru süreci devam ediyor. Türkiye’de artık insansız hava araçlarını, helikopterleri, yerli üretimleri ve yazılımları konuşuyoruz. Bu alanlarda yetişmiş insan kaynağı da çok önemli. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu alanlara yönlendirerek kendi insan kaynağımızı üretebiliriz. Biz de bu amaçla tesisler inşa ettik. Şehrimize, gençlerimize hayırlı olsun” dedi.

Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen eğitim için 4.,5.,8. ve 9. sınıf ile lise hazırlık sınıfı öğrencilerinin, 30 Kasım 2022 tarihine kadar başvurularını https://t3kys.com/tr/deneyap/profileCreate adresi üzerinden yapmaları gerekiyor.

AdminAdmin