İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 30-01-2024 14:11

Toplu Taşımaya Zam Geldi

29 Ocak 2024 tarihinde yapılan UKOME toplantısında İlçe dolmuş, minibüs ve taksilere yüzde 30, ilçeden-ilçeye ve ilçeden il merkezine giden araçlara yüzde 20 oranında zam kararı alındı.

Toplu Taşımaya Zam Geldi

Zam oranı çok düşük

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada “Öncelikle zam kararının tüm esnafımıza hayırlı olmasın diliyorum. Artan maliyetler karşısında her geçen gün eriyip gidiyoruz. Yeniden değerlendirme oranı %58,46, SSK ve Bağ-Kur primleri %70, trafik sigorta maliyetleri, vergiler, bandrol ve insan kaynakları maliyetleri %70 oranında artmış durumda. Yine akaryakıt maliyetleri sürekli artmakta ve mazot fiyatları 41.00 TL’yi aşmış durumdadır. Bütün bunları birlikte değerlendirdiğimizde, Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu %20 ile %30 arasındaki zamma her ne kadar itiraz da etsek maalesef zam bu şekilde onaylanmış oldu.

Böyle bir ortamda bu oranların altında tarifemize verilen %20, %30 zam oranları beklediğimizin çok çok altında kalmıştır. Ulaşım sektörü her geçen gün eriyor, artık insanlar ulaşım sektörüne girmek istemiyorlar çünkü para kazanamıyorlar. Mevcut arkadaşlarımızda bırakmaya başladı” şeklinde konuştu.

Ulaşım sektörü en kötü zamanını yaşıyor

Açıklamasına devam eden Başkan Bala ulaşım sektörünün artan maliyetler karşısında ezildiğini eski cazibesini kaybettiğini SSK lı çalışan bir birey kadar kazanç sağlayamadıklarını bu nedenle önlem alınmaz ise ulaşım sektöründe çalışacak kimseyi bulamayacağımız günler geliyor, acilen ülke genelinde çalıştaylar düzenlenmeli ve şoför esnafının yerel de ve genelde bekleyen sorunlarının çözülmesi gerekmektedir şeklinde devam etti.

Yeniden zam talebinde bulunacağız

Başkan Bala “Zam oranının devletimizin açıkladığı birçok oranın altında kaldığı bu nedenle Samsun Büyükşehir belediyesine bu hususla ilgili yeniden zam talebinde bulunup güncelleme talep edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin