İLÇE HABER
Giriş Tarihi : 06-06-2023 17:27

“Üreticimiz Selden Zarar Gördü”

Çarşamba ilçesinde sahil mahallelerinde yaşanan su baskınları sonrası incelemelerde bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, DSİ’nin zamanında çalışma yapmamasından dolayı üreticilerin selden zarar gördüğünü söyledi.

“Üreticimiz Selden Zarar Gördü”

Su altında kalan tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “İlçemizde sahil mahallelerimizde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları oldu ve üreticilerimizin ürünleri sular altında kaldı. Yıllardır bu selle yaşıyoruz. Bunları daha önce yetkililere bildirdiğimiz halde özellikle Devlet Su İşleri(DSİ) ile irtibata geçtiğimizde de meteoroloji tarafından aşırı yağış uyarısı yapıldığında ‘Kanalların temizlenmesi gerekiyor’ dedik.

Ancak her zaman aynı şeyleri söylüyoruz ve aynı şeyleri yaşıyoruz. 2012 yılından bu yana her yıl bu aylarda sel olayını yaşıyoruz. Çiftçimizin ürettiği ürünlerine yazık günahtır. Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde hava şartlarından dolayı sebzede verim düşüklüğü yaşanırken üreticimiz bir de sel yaşadı. Bir haftadan sonra buralar gezilere zarar ziyan tespiti yapılacak. İnşallah daha büyük felaketler yaşamadan ana kanalların temizleme çalışması yapılır ve önümüzdeki hafta beklenen yağış da bu kadar büyük baskınlar olmaz. Buradan iş makinalarını göndererek üreticilerimize elinden geldiğince yardımcı olmak isteyen Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BARAJDAN SU NEDEN BİR ANDA SALINDI?

Meteorolojinden aşırı yağış uyarısı yapılmasına rağmen Suat Uğurlu Barajı’ndan su tahliyesi yapılmadığını dile getiren Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Aydemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede aşırı yağış olacağını belirtmesine rağmen Suat Uğurlu Barajı’ndan kontrollü olarak su tahliyesi yapılması gerekirdi. Ancak bunun yerine barajdan su tahliyesi yağışın ardından bir anca yapıldı ve bu da su debisinin aşırı yükselmesine ve sahil kesimlerimizde su baskınlarına neden oldu. Eğer su tahliyesi yağış öncesinde kontrollü olarak yapılsaydı bu kadar su baskını olmaz ve üretici de bu kadar zarar uğramazdı.”

Haber: Yaşar KARAMAN

AdminAdmin