SİYASET
Giriş Tarihi : 08-09-2023 12:47

“Velileri Ağır Bir Yük Bekliyor”

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı, yeni eğitim-öğretim yılının tüm Türkiye’ye hayırlara vesile olmasını dilerken, artan kırtasiye giderleri ile velileri ağır bir yükün beklediğini dile getirdi.

“Velileri Ağır Bir Yük Bekliyor”

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Sapancı, “Pazartesi günü okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa gidecek öğrenciler için uyum haftası başladı. Pazartesi günü itibariyle de ilköğretim ve orta öğretimde eğitim-öğretim görecek tüm çocuklarımız için okul başlıyor. Ben tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile getirmesini temenni ediyorum ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KIRTASİYE GİDERLERİ VELİLERE YÜK OLACAK

Kırtasiye giderlerinin aşırı arttığını dile getiren Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Adem Sapancı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mevcut iktidarın yanlış ekonomik politikaları yüzünden ülkemizde her üründe yaşandığı gibi kırtasiye ürünlerinde de aşırı artış yaşandı. Vatandaşlarımızın evini geçindirmekte bile zorlandığı bugünlerde okulların açılması ile birlikte kırtasiye giderleri de okuyan çocuğu olan ailelere büyük bir yük olacak. Kıt kanaat geçinen insanlarımız yeme içmesinden mevcut iktidar yüzünden yediğinden içtiğinden daha da kısarak okuttukları çocuklarının okul giderlerini karşılayacaklar. Bunun yanı sıra artan akaryakıt fiyatları servis fiyatlarını da artırdı ve veliler yüksek servis fiyatlarını da karşılamak zorunda kalacak. Mevcut iktidar mensupları halktan o kadar kopuk bir yaşam sürmeye başladılar ki kendileri sefa içerisinde yaşarken vatandaşların yaşadıkları zorlukları göremez oldular. Ancak bu yandaşa peşkeş çekme devri de sona erecek ve inşallah bizlerin iktidarında üreten ve refah dolu bir Türkiye yeniden inşa edilecek. Bu günlerin gelmesine de az kaldı.”

ÜNİVERSİTEDE BARINMA SORUNU VAR

Sapancı, üniversite sınavını kazanarak şehir dışında üniversite okuyacak öğrenciler için de KYK’ların yetersiz kaldığını ve öğrencilerin özel yurtlarda fahiş fiyatlarla kalmak zorunda kaldığının altını çizerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: M.Emin COŞKUNDERE

AdminAdmin