SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2024 13:45

"Terme'nin Turizm Potansiyeli Çok Yüksek"

Cumhur İttifakı Ak Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, Samsun'da turizmde en avantajlı şehrin Terme olduğunu, doğasıyla, havasıyla, tabiat güzellikleriyle harika bir lokasyonda bulunan ilçedeki bu potansiyelin öne çıkarılmasına yönelik hamlelerin başlatılacağını açıkladı.

AK Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, göreve gelmesiyle birlikte 35 yıllık uluslararası turizm rehberi tecrübesiyle ilçeyi turizm şehri haline getirecek hamlelerin başlatılacağını söyledi. Kul, doğasıyla, havasıyla, tabiat güzellikleri ve tarihi ile önemli bir potansiyele sahip Terme'nin Samsun'un ilçeleri arasında turizmde en avantajlı şehir olduğunu da belirtti.

35-40 MİLYON TURİST TERME’Yİ TRANSİT GEÇİYOR

Seçim çalışmaları kapsamında Akçay, Yalı, Bahçelievler ve Dutluk mahallelerinde bir araya geldiği vatandaşlara kentin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik projelerini anlatan Şenol Kul, Terme'nin turizmden pay alma noktasında Samsun'un en avantajlı ilçesi konumunda olduğunu vsöyledi. Bu durumu kazanca çevirecek çalışmaların başlatılacağını belirten Şenol Kul, "Terme, Doğu Karadeniz'in geçiş bölgesinde yer alıyor. Yılda Karadeniz turlarına çıkan turistler de dahil olmak üzere 35-40 milyon kişi karayolu üzerinden Terme'yi transit geçiyor. Yani turistler gözümüzün önünden geçip gidiyor. Biz turistleri Terme’de tutacak aktiviteleri devreye alacağız. Çünkü Terme'miz doğasıyla, havasıyla, tabiat güzellikleri ve tarihi ile yerli ve yabancı turistlerin cazibesini çekecek durumda. Biz bu potansiyeli ortaya çıkararak şehrimizin hem tanıtımını hemde bu sektörden önemli bir gelir elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

TURİZMDEN HERKES KAZANACAK

Ak Parti Terme Belediye Başkan adayı Şenol Kul, turizm projelerinden örnekler de vererek, "Mesela Terme'de 'Sülün Üretme Çiftliği'miz var. Turlarla gelen turistlerin seyahat anılarını unutulmaz kılmak için burada fotoğraf çekimleri yapmalarını sağlayacağız. Simenit-Akgöl Lagün Gölü çevresini, güneş enerjili elektrikli botlarla canlıları rahatsız etmeden gezdireceğiz. Küçük dükkanlarda ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak resimli magnetler, yerel ürünler ve hediyelik eşyalar satılarak vatandaşımızın kazanç elde etmesini sağlayacağız. Turistler tabiat parkındaki parkurlarda doğa ile başbaşa kalarak yürüyüşler yapabilecekler, Mavi bayraklı sahilimizde denize girebilecekler. Kuş cennetini görebilecekler. Yani turistin konaklamasına bile gerek yok, birkaç saatini bu alanlarda geçirseler bile yapacakları harcamayla ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklar. Dolayısıyla vatandaşlarımız turizmden daha fazla gelir sağlamaya yönelik yeni fikirler geliştirecek ve bunun büyük bir ekonomik yansıması olacak. Bu potansiyeli ortaya çıkaracak projelerimiz hazır" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin